Административният съд започна делото за избор на общински съвет в Петрич - blagoevgrad.utre.bg

Административният съд започна делото за избор на общински съвет в Петрич

26 ноември 2019, 15:52 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

    Съдът допусна разпит на девет свидетели

Оспорва се истинността на протокола на ОИК Петрич за избора на общински съветници

Административен съд - Благоевград даде ход на делото по оспорване избора на общински съвет Петрич. Решение № 177-МИ от 28.10.2019 г. на ОИК Петрич за обявяване на избрани за общински съветници е оспорено с  жалби от шестима кандидати за общински съветници. След като изслуша страните, съдът откри производство по оспорване истинността на протокола на ОИК Петрич за избора на общински съветници, както и протоколите на всички секционни комисии на територията на общината Петрич.
Съдът допусна оглед на черновата от СИК № 38 по исканите от кандидат-съветника Янко Стоянов проверка и повторно преброяване на бюлетините за ПП ГЕРБ. Съдът уважи искането на жалбоподателя Любомир Георгиев за оглед и повторно преброяване на бюлетините за Коалиция „БСП за България - Възраждане“ от секции с номера 87, 85, 71 и 61, както и повторно пребряване на недействителните бюлетини в посочените секции.
За следващото съдебно заседание съдът допусна и разпит на общо девет свидетели, по искане на жалбоподателите Георги Ичконов, Борис Лазаров, Васил Божанин, Туфчо Сандъкчиев. След изслушване на показанията, съдът ще се произнесе по искането на оспорващите изборния резултат за оглед за изборните книжа в посочени от тях секции, за които имат доводи за извършени нарушения.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета