Избрани Новини

Напусна ни легендата Стефан Данаилов

Има над 150 роли в киното, театъра и телевизията

Напусна ни легендата Стефан Данаилов. Майор Деянов от "На всеки километър". В когото бяха влюбени цели семейства... Заради когото улиците опустяваха, когато наближеше време за сериала. Чиито снимки момичетата кътаха в дневничетата си или закачаха над леглата... На когото момчетата искаха да приличат... И се караха кой да играе бате Серго в своите махленски двубои на добри и лоши...

Стефан Данаилов си отиде. Той бе в интензивното отделение на Военномедицинската академия, където на два пъти бе поставян в медикаментозна кома, а впоследствие и на апаратно дишане.

Ламбо беше приет във ВМА заради проблем с белите дробове. След инцидент през август той претърпя операция на тазобедрената става, от която се възстановяваше.

Той е роден е на 9 декември 1942 г. в София. Майка му Евдокия Данаилова е от Ловеч, а баща му полк.Ламби Данаилов е от Родопите, с.Райково, сега квартал на Смолян. Дядо му Васил Данаилов е деец на ВМОРО.

Големият актьор Стефан Ламбов Данаилов има над 150 роли в киното, театъра и телевизията, заслужил артист (1975) и народен артист (1983). Той е дългогодишен преподавател по актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ и с любов студентите му почтително го наричаха Мастер. 

Италианските режисьори го канеха в техните филми, очаровани от могъщия му талант и невероятно излъчване. От неговата харизма...

Не само на българското и световно кино ще липсва Ламбо. Ще липсва на всички нас...

Сбогом!

И да си го припомним отново в младите му години /не че ще го забравим!/ - харизматичен, чаровен, талантлив...



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)