Любими песни от европейската, руска и българска класика ще звучат в Кюстендил - blagoevgrad.utre.bg

Любими песни от европейската, руска и българска класика ще звучат в Кюстендил

28 ноември 2019, 10:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    НЧ "Братство" Кюстендил

    Концертът е от 18 часа

Участват солисти към Държавна опера Стара Загора

Класически концерт "Музиката е любов, любовта е музика!" ще се състои днес от 18 часа в Голямата зала на читалище "Братство 1869" Кюстендил. Участват солисти към Държавна опера Стара Загора: Деси Стефанова – сопрано, Иван Кабамитов – баритон, и Светлана Денева – роял.
Концертът представя любими песни и дуети от европейската, руска и българска класика.
Солистката Деси Стефанова е родена в Кюстендил. На 10-годишна възраст започва да свири на виолончело. По-късно става член на Симфоничния оркестър към читалище "Братство 1869", с който има редица участия в страната и чужбина.
В периода 2004 – 2006 г. е солист към Държавна опера Стара Загора и участва в постановките: „Риголето” от Верди в ролята на Джилда, „Севилският Бръснар” от Росини в ролята на Розина, „Kопринената стълба” от Росини в ролята на Джулия, „Бохеми” от Пучини в ролята на Мюзета.
През периода 2006-2012 г. живее и работи в Италия. Следват редица изяви в Италия, Австрия, Германия, Франция, САЩ и Словения.
От 2012 г. до момента отново е солист към Държавна опера Стара Загора.

Иван Кабамитов e роден в Асеновград. През 1997 г. завършва ДМА „Панчо Владигеров“ , специалност класическо пеене. Специализира в Академията за изкуство и култура „Борис Христов“ в Рим, а през 2005 е стипендиант в Академия „Киджана“. През 2013 г. завършва майсторски клас по френска камерна музика. От 2011 г. е щатен солист в Държавна опера Стара Загора.
Носител е на награди от международните конкурси за млади оперни певци „Борис Христов“ (2000), „Пълдин“ (2002), Сребърна купа от Пхенян (2007) и мн. др.
Пръв Световен изпълнител на множество камерни пиеси и опери. Получава висока оценка от критиката като камерен и солов изпълнител.
В оперния репертоар на Иван Кабамитов влизат над 52 роли от различни стилове и композитори, като певецът има изиграни над 400 спектакъла.

Етикети
Кюстендил


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета