Избрани Новини

Арт инсталация спира погледите край брега на Благоевградска Бистрица

Пламен Бонев подари на Благоевград поредната си арт инсталация

През лятото благоевградският художник Пламен Бонев подари на своите съграждани поредна арт инсталация. След "Ябълката", която може да се види в градинката пред читалището, големият художник представи на т.нар. Мост на влюбените поредната игра на въображението си. Пъстра, с дух на лято и слънце, инсталацията създаваше настроение и сякаш канеше на игра.

Сега слънчевата арт инсталация, дообогатена от твореца с нови елементи, може да се види на единия бряг на коритото на река Благоевградска Бистрица, край моста, водещ към черквата "Въведение Богородично". И ако загледалият се във водите на реката съгражданин съзре шареното весело арт петно край тях, нека знае, че това е поредният подарък за нас от Пламен Бонев.

Художникът Пламен Бонев е роден през 1954 г. в София, но живее и твори в Благоевград. Завършва специалност “Сценография” в Художествената академия. Повече от 20 години работи като сценограф в Кукления театър на Благоевград, където поставя спектакли за малки и големи. От 1990 г. Пламен Бонев преподава в Лятната академия за изкуства в Люксембург. Има много самостоятелни изложби в България и чужбина. Негови творби са притежание на Националната художествена галерия, музея “Пушкин” в Москва, частни колекции в Люксембург, Швейцария, Франция, Германия, Русия, Япония. Предизвикателен, дързък, провокиращ - това е творецът Пламен Бонев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов