Арт инсталация спира погледите край брега на Благоевградска Бистрица - blagoevgrad.utre.bg

Арт инсталация спира погледите край брега на Благоевградска Бистрица

30 ноември 2019, 14:26 | blagoevgrad.utre.bg

Пламен Бонев подари на Благоевград поредната си арт инсталация

През лятото благоевградският художник Пламен Бонев подари на своите съграждани поредна арт инсталация. След "Ябълката", която може да се види в градинката пред читалището, големият художник представи на т.нар. Мост на влюбените поредната игра на въображението си. Пъстра, с дух на лято и слънце, инсталацията създаваше настроение и сякаш канеше на игра.

Сега слънчевата арт инсталация, дообогатена от твореца с нови елементи, може да се види на единия бряг на коритото на река Благоевградска Бистрица, край моста, водещ към черквата "Въведение Богородично". И ако загледалият се във водите на реката съгражданин съзре шареното весело арт петно край тях, нека знае, че това е поредният подарък за нас от Пламен Бонев.

Художникът Пламен Бонев е роден през 1954 г. в София, но живее и твори в Благоевград. Завършва специалност “Сценография” в Художествената академия. Повече от 20 години работи като сценограф в Кукления театър на Благоевград, където поставя спектакли за малки и големи. От 1990 г. Пламен Бонев преподава в Лятната академия за изкуства в Люксембург. Има много самостоятелни изложби в България и чужбина. Негови творби са притежание на Националната художествена галерия, музея “Пушкин” в Москва, частни колекции в Люксембург, Швейцария, Франция, Германия, Русия, Япония. Предизвикателен, дързък, провокиращ - това е творецът Пламен Бонев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета