Избрани Новини

До 13 декември стопаните подават възражения за Кампания 2019

Те ще се приемат в областните дирекции "Земеделие”

От 2 до 13 декември т.г. земеделските стопани могат да проверят дали заявените от тях площи попадат изцяло или частично в обхвата на проекта на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2019. Справките се извършват в Система за електронни услуги (СЕУ) на ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция. Проектът е одобрен със Заповед на министъра на земеделието, храните и горите.
При несъгласие с посочените данни кандидатите могат да подават възражения до министъра на земеделието, храните и горите. Образци на възраженията се генерират автоматично от Система за електронни услуги - ДФЗ. Кандидатите за подпомагане с регистрация в СЕУ ще могат да генерират възражения от личните си профили в системата, а останалите – от публичната част на СЕУ.
Възраженията ще се приемат в областните дирекции „Земеделие”. При затруднение в проверките на данните или при подаване на възраженията, земеделските стопани могат да се обърнат за помощ към областните и общинските служби по земеделие към Министерството на земеделието, храните и горите.
След разглеждането на всички постъпили възражения ще бъде подготвен и финалният специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2019. На базата тази актуализирана информация ДФ „Земеделие” – РА ще извърши окончателните оторизации по схемите и мерките на площ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов