Избрани Новини

Анелия Чобанова спечели конкурса "Коледа в писмо"

Конкурсът е част от редица артистични проекти, които целят създаването на култура на добрина

Анелия Чобанова, ученичка от 3а клас в НУ „Св.Паисий Хилендарски“ в Банско спечели конкурса „Коледа в писмо“ на тема „Чудо в писмо“, организирано от Meantime и неговата вдъхновителка Мила Боги /Богомила Трайкова/.
Награждаването на финалистите от конкурса се състоя на 1 декември в Литературен клуб „Перото” НДК - София.
Конкурсът е част от редица артистични проекти, които целят създаването на култура на добрина, отзивчивост и свързаност. Търсят се истории, които докосват и усмихват.
Писмата с истории на непознати помагат на читателите не само да съпреживеят чуждата история, но и да добият вяра в другия и в света като едно по-хубаво място. През коледния месец хората да се вдъхновяват и да се почувстват по-свързани. Обединени заедно.
Тази инициатива е подкрепена и от много известни личности – писатели, артисти, и музиканти, които са част от журито на конкурса – Здравка Евтимова, Захари Карабашлиев, Иван Тафров, Мира Дойчинова и др. Певицата Лина Никол, музикантът Михаил Йосифов и поетесата Десислава Динчева заедно сътвориха песен, озаглавена „Чудеса“, по идея на Богомила Трайкова. С посланието „Чудото си ти!"
Третокласничката от Банско Анелия Чобанова за трети път печели награда в конкурса в категорията Детско писмо, като тази година нейното писмо е включено в специален сборник с 50 от най-хубавите писма в историята на конкурса. Едно преживяване, придружено с много емоции, което разширява представите на деца и възрастни за безкрайните възможности на искреното, пълноценно и вдъхновяващо чудо на общуването.
Според организаторите в това е истинската магия:
„Предизвикваме хората да влязат в ролята на спонтанни раздавачи на добрина. Безкористно. От една страна - когато пишем писмо до непознат, ние всъщност пишем до самите себе си и тази среща със себе си е едно магично преживяване. Винаги просто съм искала да създам малко магия за другите. Не може човек да сподели историята си и да не се почувства част от нещо по-голямо. Както и обратното. Не може да получиш вдъхновяващо писмо от непознат и да не повярваш в другия, непознатия. Това не е ли магия?“



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов