ЮЗДП получи подарък от Китай - blagoevgrad.utre.bg

ЮЗДП получи подарък от Китай

04 декември 2019, 19:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ЮЗДП

  • Снимка:
    ЮЗДП

  • Снимка:
    ЮЗДП

Това е система за наблюдение и ранно откриване на възникнали пожари в горски територии

Опазването на горите от пожари е един от основните акценти в нашата дейност и се стремим да засилим капацитета си за превенция и контрол на възникването и овладяването им. Това заяви директорът на Югозападното държавно предприятие инж.Дамян Дамянов при получаването на система за наблюдение и ранно откриване на възникнали пожари в горски територии. Дарението е от една от най-големите китайски технологични компании в областта на охранителните технологии „Дахуа текнолъджи”.
В ЮЗДП имаме утвърден опит в областта на ранното известяване на пожари, увери инж.Дамянов. Той припомни, че на територията на предприятието има 9 противопожарни кули, които работят вече над 4 години. Изградената система покрива над 10% от горските територии в обхвата на държавното предприятие. Това са най-рисковите в пожарно отношение гори на територията на Благоевградска област.
Затова за нас е важно да увеличим капацитета си и да разширим максимално площите, върху които действат високотехнологични решения, като предоставеното ни днес. Това ще ни позволи да можем да се грижим още по-добре за поверените ни държавни територии, заяви инж. Дамянов. Той подчерта, ЮЗДП е предприятието с най-голям опит от всички горски структури в системата на Министерство на земеделието, храните и горите, подчерта инж.Николай Пиронков, началник отдел „Контрол по опазване на горските територии и защита от пожари” в Изпълнителната агенция по горите. Той посочи, че това е и причината предприятието да бъде избрано за получаване на дарението, което китайският технологичен гигант прави на България.
В лицето на ЮЗДП имате опитен партньор, който е мотивиран да прилага съвременни методи и практики и да разширява техния обхват и да постига още по-голяма ефективност на превенцията, заяви и Владимир Константинов, главен експерт в Изпълнителна агенция по горите.
Ние сме мотивирани да презентираме нашите възможности със споделената грижа и отговорност за опазване на българските гори като част от нашата обща природа, заяви от своя страна Колин Уанг, управляващ директор за Северна, Централна и Източна Европа. Той изрази надежда, че предоставеното дарение ще потвърди добрите си качества и че това ще даде възможност и за едно възможно бъдещо сътрудничество за предотвратяване на пожари в горската система на България.
Получената система за наблюдение ще бъде монтирана на територията на „Държавно ловно стопанство Витошко-Студена”, като в периметъра й ще попадат гори в Пернишко, Радомирско и Самоковско.
На събитието присъства и представител на посолството на Китайската народна република в България.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета