Избрани Новини

Музеят в Разлог получи приз за образователна инициатива

Сдружение "Български музеи“ – "Наследство“ връчи наградите за 2018 година

На официална церемония в Регионалния природонаучен музей - Пловдив бяха връчени наградите на Сдружение „Български музеи“ – „Наследство“ за 2018 година. С тях ежедневно се отличават музейни институции и специалисти за приноса им в съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство на България. Историческият музей в  Разлог получи приза в категорията ,,Образователна инициатива“ за 2018 г. Проф. д-р Светла Димитрова - член на Управителния съвет на Сдружение ,,Български музеи“ и директор на Етнографския музей на открито ,,Етър“, връчи наградата на Христина Манова – директор на  музея.
"Благодарим на Министерството на културата, на Сдружение ,,Български музеи“ и на Община Разлог за подкрепата, която оказват на музея. Изказваме благодарност на Сдружение ,,Международни инициативи за сътрудничество“ – Разлог, които бяха наши партньори в летните занимания през 2018 г." - каза директорката на тържеството.
Наградите са учредени през 2016 г. и са първите институционално установени награди, които служат за отбелязване на най-добрите практики в музеите за предходната година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов