Избрани Новини

Започна "Работилничката на Дядо Коледа"

Над 700 деца се включват, за да помогнат в благотворителната кауза за Деян

5 дни в Градската художествена галерия в Благоевград ще се проведе поредното издание на станалата традиционна Коледна работилница. В нея деца от детските градини и началните класове на основните училища цяла седмица ще изработват коледни подаръци, картички, сувенири. Преподавателите са от Центъра по личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, а материалите и превозът на децата до залите на Градска художествена галерия са осигурени от Община Благоевград. Всеки ден от 9.00 до 18.00 часа на всеки час над 700 деца ще се включат, за да помогнат в благотворителната кауза за Деян.
Днес в Коледната работилница децата взеха участие в приготвянето на хляб. Мирела Кючукова от Православния информационен център на Неврокопската света митрополия показа на малчуганите как се изработват рождествени хлебчета и фигурки от тесто. Малките чуха и  притчи за раждането на Христос, докато хляба се пече.
Всичко, което деца и преподаватели изработят, ще бъде поставено в специално обособена шатра пред Туристическия културно-информационен център /при зала „22-ри септември“/, откъдето всеки, който пожелае, може благотворително да стане притежател на изработеното от децата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов