Избрани Новини

Зимната магия не е далеч, отидете на ски в Банско!

Това препоръчва най-тиражният швейцарски вестник

Швейцарците поставят Банско в топ-класация на най-интерересните ски дестинации в Европа

Най-тиражният швейцарски вестник Blick /blick.ch/ информира читателите си в коя ски зона извън известните швейцарски топ дестинации трябва да отидат на ски. Зимната магия не е далеч, пише изданието. Сред осемте най-интересни дестинации за зимни спортове в Европа, Blick посочва Банско.
Според авторите на публикацията България не е в списъка на дестинациите за зимни спортове,
но пък препоръчват пистите и перфектните условия за ски. "Най-старият ски курорт в България, Боровец, се намира в Рила планина и има почти 60 км писти. В модерния ски курорт Банско, в Югозападна България, на 16 километра, се намира най-дългата ски писта в света. От върха на Тодорка карате по това грандиозно трасе с над 1600 метра разлика в надморската височина до долината. Планината Пирин достига до 2600 метра, а когато времето е ясно, можете да видите чак до Егейско море", пише Blick. Съветът към любителите на ски спорта е да бъдат в Банско за Световната купа по ски на 25 и 26 януари 2020 г., защото това ще бъде "спектакъл, който не бива да се пропуска".
В класацията на Blick за най-интересни дестинации за зимни спортове в Европа извън Швейцария са още Трисил в Норвегия, Цугшпице в Германия, Леви във Финландия, Сант Антон в Австря, френския Вал дИзер, Ясна в Словакия и полският курорт Закопане.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов