Асим Адемов стана съучредител на Европейския форум на храните - blagoevgrad.utre.bg

Асим Адемов стана съучредител на Европейския форум на храните

11 декември 2019, 17:49 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ПП ГЕРБ

"Целта е да създаваме такъв продукт - от фермата до трапезата", заяви евродепутатът

Евродепутатът Асим Адемов стана съучредител на Европейския форум на храните заедно с евродепутати от други страни и политически групи. Събитието, което се проведе в сградата на Европейския парламент в Брюксел, беше уважено и от еврокомисаря по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.
Целта на форума е да осигури платформа за дебат между всички участници в устойчивото производство на храни. Преходът към Обща европейска политика на храните, предназначена да се вслушва по-внимателно и да откликва по-бързо на очакванията на европейските потребители, също ще бъде обект на дискусии.
Членовете на ЕФХ могат да включват евродепутати, фермери, компании за храни и напитки, фирми за търговия на дребно с хранителни стоки и услуги, европейски и/ или национални федерации и секторни асоциации, неправителствени организации, университети и научно-изследователски центрове.
Асим Адемов, който е част от Комисията по земеделие на ЕП, обясни защо се включва в инициативата като заяви, че подкрепя създаването на платформа, в която ще участват всички, които са в хранителната верига:
„В тази платформа всички ще се съберем на едно място да дискутираме, да търсим решение на проблемите в този сектор. Целта е да създаваме такъв продукт - от фермата до трапезата - който да щади околната среда, но да щади и нашето здраве", заяви още евродепутатът от групата на ГЕРБ/ЕНП.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета