Избрани Новини

Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред при НС обсъди миграцията

Проведе се изнесено заседание в Петрич

В Петрич се проведе изнесено заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред при Народното събрание.
Обсъдени бяха въпросите, свързани с противодействие на миграционния натиск, превенцията срещу нарушенията и трафика на пътните превози през граничните пунктове Гърция. Във връзка с предложението на Община Петрич за изграждане на ново пътно трасе на изход от най-натоварения граничен пункт - ГКПП „Кулата“ председателят на Комисията по вътрешна сигурност Пламен Нунев увери, че ще се окаже необходимото съдействие.

„Затова сме тук, за да може депутатите да се запознават с проблемите на място. Виждаме, че има смисъл. С кмета на Петрич ще бъдем заедно на двата пункта, където е необходимо, в законодателен аспект ние се ангажираме да подкрепяме“, обобщи Пламен Нунев.

Кметът Димитър Бръчков открои значимостта на мерките, които досега се предприемат за улесняване преминаването през граничния пункт и новите инициативи от работата на Комисията по вътрешна сигурност и МВР. Предложението на Община Петрич за изграждане на ново трасе на изход от ГКПП „Кулата“ е входирано до МРРБ, МВР, АПИ, Агенция „Митници“. То се изготви предвид съществуващите проблеми, заради затрудненото придвижване на МПС в участъка преди ГКПП Кулата, предизвиквани от интензивния трафик на вход и изход на българо-гръцката граница през този пункт. Според данните на ГД „Гранична полиция“ 20% е ръстът в броя на преминалите през ГКПП „Кулата“ за тази година спрямо предходната – 8,3 млн. граждани и 3 млн. превозни средства. След реконструкцията на граничния пункт ще работят осем трасета на вход и шест на изход при сега работещи по четири трасета в двете посоки.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов