Коледен турнир по силов трибой се проведе в Разлог - blagoevgrad.utre.bg

Коледен турнир по силов трибой се проведе в Разлог

16 декември 2019, 11:21 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Разлог

Участие взеха състезатели от цялата страна

Един от най-атрактивните силови спортове е трибоят. Състои се от три движения - клякане със щанга, вдигане от лег и мъртва тяга. Надпреварата се проведе в събота, в зала „Септември” в   Разлог . В турнира по силов трибой взеха участие състезатели от цялата страна. Състезанието се проведе в 5 категории мъже до - 80 кг, до 90 кг, до 100 кг, и над 100 кг лично тегло. До 100 кг 1-во място спечели Мартин Ковачев, втори е Иван Стойчев, а трети - Александър Илиев. В категорията за жени голямата купа и медал спечели 16-годишната Николая Събева.Тя успя да преодолее тежести, които са от ранга на републиканско първенство.

Главни организатори на събитието бяха Иван Майсторов и Славчо Прешелков, с голямата подкрепа на Община Разлог. Иван е състезател, взел участие в много подобни състезания в страната и чужбина.
Желанието му е това състезание да се провежда ежегодно в Разлог и да влезе в календара на провежданите в страната състезания по трибой. Според него с такива прояви младите хора могат да намерят подкрепа за бъдещи прояви и успехи в спорта. Защото спортът води до личностно усъвършенстване на тялото и духа, изгражда морални добродетели и воля.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета