Избрани Новини

Благоевградчани протестираха срещу замърсяването на въздухa

Настояват за строг контрол на суровината, която се изгаря в промишлените обекти

Кметът инж. Томов: ,,Живея в този град и няма да ограничавам протестни действия, защото хората трябва да бъдат чути. Имате моята подкрепа, аз преди всичко съм гражданин"

Кметът на община Благоевград инж.Румен Томов се срещна с протестиращите срещу замърсяването на въздухa. Организацията на протеста е от инициативна група за чист въздух в Благоевград начело със Сергей Лазаров. Кметът инж.Томов посрещна пред сградата на общинската администрация протестиращите и лично се запозна с исканията им.
Според протестиращите най-големите замърсители на въздуха в областния град са промишлените обекти, автомобилният трафик и неконтролираното изгаряне на битови отпадъци. Те настояват за по-строг контрол на суровината, която се изгаря в промишлените обекти. Кметът инж. Томов обяви, че община Благоевград контролира нерегламентираното изгаряне на отпадъци. Контролът се осъществява чрез звената в общинската администрация . Сред предприетите мерки е издадената заповед за налагане на санкции на лица, които умишлено си позволяват да изгарят опасни отпадъци. Също така инж. Румен Томов пое ангажимент пред хората, като заяви, че от началото на новата година две нови мобилни станции ще измерват чистотата на въздуха в Благоевград. Те ще бъдат позиционирани, там където до момента са измерени най-високите нива на замърсяване на въздуха. ,,Общинското ръководство има яснота за стъпките, които трябва да се направят и е решено да се работи за това“, каза още г-н Томов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов