Избрани Новини

Направете си коледна декорация със сукуленти! (видео)

Празничните декорации, комбинирани със сочни растения, предлагат приказни идеи

Сукулентите изглеждат невероятно през цялата година – но те наистина могат да блеснат по време на Рождество Христово! Смесете ги с друга ваша зеленина, с вашите коледни украшения или със сушени плодове други и ще получите невероятна красота.

В ботаниката, сукулентните растения представляват многогодишни растения, които се характеризират с месести, сочни листа, поради което имат малка нужда от напояване. Думата “succulent” идва от латинската дума sucus, което означава „нещо сочно“.
Tрадиционните коледни украси са красива традиция, която обединява модерни и ретро идеи. Те са безкрайно стилни и позволяват добавяне на съвременен образ и креативни акценти към елегантния класически дизайн. Миниатюрните растения, живите дръвчета, стайните растения и сукулентите внасят модерни тенденции в декорацията за зимните празници. Комбинацията от традиционна коледна украса и стилни сукуленти води до красиви резултати. Празничните декорации, комбинирани със сочни растения, предлагат приказни идеи за Коледните празници.
Коледа е за раздаване на подаръци на деца и възрастни. Живите растения и сладките лакомства добавят много забавление към зимните тържества. Сукулентите са перфектни коледни подаръци, тъй като тези миниатюрни растения изглеждат свежи и придават личен щрих на празничните украси и подаръци. Малките растения трансформират традиционните коледни украси. Те са екологични, оригинални и празнични. Аранжировките със сукуленти са отлични коледни подаръци.
Към коледните аранжировки със сукуленти могат да се добавят свещи за разкош, малки фигурки за настроение, сушени плодове и какво ли не още. Важно е да се придържате към коледната тема. Ако сте се спрели на снежна приказка, заложете на бялото и студеното синьо. Ако ли пък предпочитате топла и уютна Коледа, не се колебайте да изберете яркия червен цвят. Купете си или творете, но не забравяйте да поливате от време на време вашите аранжировки!

Източник: Zeleno.bg



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)