Избрани Новини

Лечителят Иван Гарабитов: Не пийте вода по време на хранене!

Когато психиката боледува, боледува и физиката, казва Гарабитов

Иван Гарабитов е сред най-известните лечители у нас. Роден е на 3 май 1945 г. в село Паничери. Бил е треньор по борба и рехабилитатор, тренирал е много изявени спортисти.
Основател е на „Чинмой клуб” за високо спортно майсторство. 37-годишната практика на създателя на методиката за възстановяване на организма като треньор в България и чужбина показва еднозначно, че съчетанието от няколко метода, приложени целенасочено, редовно и систематично, съкращава в огромна степен периода за постигане на високи спортни цели.
Иван приключва кариерата си като старши треньор на националния отбор на Ирак през 1991 г. Отдава се на здравословен начин на живот и почти 30 години помага на хора от цяла България и света да лекуват болежките си без лекарства. От 50 години Гарабитов се занимава и с йога. Всичките му познания са му помогнали да създаде няколко златни правила за здрав дух и здраво тяло, които гарантират дълголетие на всеки.
Първо правило
Вдишването и издишването през устата е вредно, защото кислород не достига до мозъка. А наистина мозъкът е извънредно важен орган и без неговата добра кондиция човек не би могъл да мисли, да помни, да разсъждава точно.
Второ правило
Най-напред е необходимо да забравим за вредните навици и размишления като завист, злоба, лакомия, които непосредствено съсипват човешката психика. Когато психиката боледува, боледува и физиката, казва Иван Гарабитов. След това човек не бива да мисли, че ще се разболее, а когато е болен, не е нужно да мисли, че няма да се оправи. Трябва да мислим позитивно.
Трето правило
Водата може да бъде лекарство, но може да се превърне и в отрова. Водата се пие поне 45 минути преди хранене и поне 45 след като се нахраните. Ако пиете вода по време на самото ядене, тя разрежда стомашния сок и е вредна за обмяната на веществата. Така човек много лесно се разболява.
Четвърто правило
Ние боледуваме не само заради това, че приемаме вредна храна, но и защото не я приемаме правилно, категоричен е Гарабитов. Правилно е да се храним повече пъти дневно, а да приемаме по-малки дози храна. Преяждането на един път вреди, казва лечителят. А повечето хора правят точно обратното. Сутрин не закусват, защото нямат време. На обяд хапват нещо на крак, най-често сандвич, пица, баница или хамбургер. Много по-рядко готвена храна. Вечер се тъпчат като за последно и след това лягат да спят.
Пето правило
Заниманията със спорт трябва да се правят редовно, съветва Гарабитов. Започва се от леки упражнения и постепенно във времето се усилват като натоварване. Всеки път, когато спортувате, първо трябва да загреете и да подготвите тялото за физическото натоварване, а в края да направите отпускане. Много хора цяла седмица водят заседнал начин на живот. В почивния ден започват да бягат в парка, да карат колело, да се катерят в планината или друг вид спорт. Накрая се чувствате още по-изтощени, имате мускулна треска и не се чувствате комфортно.

Източник: в."Български новини"



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов