Избрани Новини

Помощно-технически средства за незрящите ни съграждани ще закупи Общината

Кметът на Благоевград се срещна в чест на Коледа с хора със зрителни увреждания

Кметът на община Благоевград инж.Румен Томов се срещна днес с хора със зрителни увреждания, членове на Съюза на слепите в Благоевград. Председателят на Съюза на слепите  г-н Лазаров запозна кмета с дейността на сдружението. Съюзът на слепите в България е сдружение с нестопанска цел за осъществяване на обществено полезна дейност. Главната цел на ССБ е защита на специфичните права и интереси на слепите граждани и тяхната интеграция в обществото. На територията на страната в сдружението членуват 11 821 граждани с увредено зрение. За Благоевградска и Кюстендилска област техния брой е 646 човека организирани в шест териториални организации в градовете- Благоевград, Кюстендил, Дупница, Петрич, Гоце Делчев и Разлог.
Териториална съюзна организация - Благоевград / наричано по-долу ТО Благоевград/ обхваща териториите на общините Благоевград, Симитли и Кресна. В нея членуват 110 човека, като от община Благоевград са 87 членове. Актива на организацията се грижи и съдейства за рехабилитацията и социалната интеграция на своите членове.
Във връзка с получено писмо от Председателя на Съюза на слепите ТО Благоевград, в което е изказана необходимост от финансово подпомагане, кметът реши средствата да бъдат заплатени от бюджета на Община Благоевград. С отпуснатите средства се подсигурява закупуване на помощно-технически средства за слепите граждани от Териториална съюзна организация- Благоевград.
,,Изключително се радвам, че съм тук сред вас. Община Благоевград ще помага на своите граждани. Ще бъдем зад вас и вашите нужди. Бъдете здрави и спокойни! Нека Новата година бъде светла и щастлива!“, каза инж.Томов.
Днес пред зала ,,22-ри септември“ има организирана благотворителна кампания ,,Направи нещо добро“ за хората със зрителни увреждания от Сдружение "Достоен живот“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)