Кметът на Банско Иван Кадев прие румънския посланик Йон Гъля - blagoevgrad.utre.bg

Кметът на Банско Иван Кадев прие румънския посланик Йон Гъля

23 декември 2019, 15:26 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Банско

    Бяха обсъдени въпроси, свързани с многобройните румънски туристи

Двете страни изразиха готовност да продължат добрите отношения, установени преди повече от 10 години

Кметът на Община Банско Иван Кадев и екипът му приеха Негово Превъзходителство Йон Гъля, извънреден и пълномощен посланик на Република Румъния в България, придружаван от консул Флориан-Даниел Мазилу и аташе по вътрешните работи Мариус-Александру Йоргулеску. На срещата двете страни заявиха желание и готовност да продължат традиционно добрите отношения, установени преди повече от 10 години.
Н.Пр. Йон Гъля пожела на Иван Кадев дълги години успешно и ползотворно управление на общината и определи избора му за кмет като "феномен за България и знак на демокрацията".
На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с многобройните румънски туристи, които избират Банско като целогодишна туристическа дестинация.
Общинското ръководство на Банско увери дипломатите, че за румънските туристи, както и за всички гости на курорта, ще бъдат осигурени възможно най-добри и безопасни условия за престоя им.
Потвърдени бяха намеренията да продължат и да се разширят партньорските отношения между община Банско и румънския град Петрошани.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета