Избрани Новини

Коледният дух завладя Белица

Проведе се благотворителна инициатива за социално слаби съграждани

С богата културна програма, организирана от община Белица и читалище "Георги Тодоров-1885", гражданите и гостите на Белица съпреживяха вълшебното блаженство на Рождество Христово.
Тържеството започна в 11.00 ч. с поздравително слово от кмета на общината Радослав Ревански, който поздрави присъстващите с думите: “Уважаеми граждани и гости на Белица, поздравявам ви с най-светлия християнски празник Рождество Христово. Лично аз се чувствам горд от факта, че съм кмет на община, в която по братски съжителстват хора от различна религиозна общност, които заедно празнуваме своите празници. Нека мирът, смирението, състраданието и добротата в душите ни съпътстват всеки един от нас! Нека в ежедневието си продължим да бъдем все така единни и мъдри! Да запазим в себе си добротата, да обичаме ближния си, да се разбираме и да си помагаме. Нека все така с дела и твърдост да показваме своята загриженост и заедно с общи усилия да продължаваме да градим нашето бъдеще ! От сърце ви пожелавам преди всичко здрава, благодатна, успешна и щастлива 2020 година!“
Програмата продължи с приветствие и на Дядо Коледа, който, както всяка година, бе дошъл на тържеството с голям чувал подаръци, за да зарадва децата на Белица.
Изненада за кмета Ревански бе наградата, която получи от читалище „Георги Тодоров 1885“ в празничния ден.
„Като гражданска организация, работеща за и с гражданското общество на Белица, читалището стои най-близко до хората, сподели пред всички председателят на читалищното настоятелство Гергана Кокарешкова. Чуваме тяхното мнение и възхищение за променения облик на Белица, за впечатляващата празнична коледно-новогодишна атмосфера , за нестихващия труд и съзидание на Радослав Ревански , който в четиригодишния си мандат не жалеше сили и даваше всичко от себе си, за да се чувстват хората доволни, по-спокойни и щастливи. Затова настоятелството на читалището на свое заседание реши да изрази мнението на гражданите и връчи на кмета на общината Радослав Ревански грамота и плакет за цялостен принос в мандат 2016-2019 в областите „Туризъм, култура, празници и традиции“, „С мисъл към гражданското общество“ и „Сияйна Коледа 2019 “.
Благотворителна инициатива и тази година бе организирана от учениците при СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ с ръководител Мария Чорбаджиева за социално слаби хора от Белица. Със събраните средства учениците ще закупят храна за новогодишната им трапеза, която лично  раздадоха на хората по домовете им още вчера.
В традиционния конкурс за „Най-добре коледно украсена къща”, на първо място отново бе отличена къщата на д-р Лиляна Самарджиева и инж.Иван Богданов. На второ място бе къщата на сем.Васил и Гергана Димитрови и на трето - къщата на д-р Ана Филипова и Димитър Мавродиев. Наградите бяха връчени от председателя на Общински съвет - Белица Ахмед Ахмед и заместник-кметовете Сабит Гагъм и Иглика Аврамова.
В конкурса „Моето вино е най-добро” жури в състав председател Георги Георгиев-Гецата и членове Никола Лазаров, Иван Тричков и Адиле Хаджиалиш оцениха по достойнство произведените бяло и червено вино от майсторите винари на Белица. На първо място за бяло вино бе удостоен местният винопроизводител Стефан Зотев, второто място зае Георги Сърбинов и на трето бе Георги Веселинов.
За червено вино журито отреди първото място на Иван Мадолев, второто зае Георги Мадолев и третото получи Христо Банков.
Паричните награди, които получиха семействата за най-атрактивно украсена коледно- новогодишно украсена къща на д-р Лиляна Самарджиева и инж.Иван Богдано и д-р Ана Филипова и Димитър Мавродиев веднага бяха дарени за благотворителната изложба,  организирана за закупуване на храна за новогодишната трапеза на социално слаби хора в Белица.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов