Избрани Новини

Чужденци луднаха да купуват къщи в селото на Майстора

Цените са скочили близо двойно

През последните месеци се наблюдава засилено търсене на къщи в селото на Майстора – Шишковци. Напливът е огромен и особено от страна на чужденците, обяви кметът на селото Илияна Петрова, информира в."Български новини".
„Ежедневно идват при нас хора от различни краища на страната и чужбина. Търсят да си купят къща, казват, че искат да имат място за почивка именно тук, където в продължение на 30 години е живял и творил Владимир Димитров - Майстора“, обяснява Петрова. По думите й  заради търсенето и цените са скочили близо двойно. Почти няма къща, която да се предлага под 50 хил.лв., почти за толкова може да се намери и в Кюстендил.
„Целогодишно Къщата-музей на Майстора в Шишковци се посещава от десетки и стотици туристи. Ненапразно през последните години в селото посрещаме гостите си с традиционния за региона кюстендилски зелник, който се превърна в истински хит“, коментират още шишковчани.
Те споделят, че съвсем наскоро семейство от Израел си закупило 3 къщи, като идеята била там да настаняват стотиците туристи на селото. „Иска им се на хората да живеят на село. Мина модата с градовете. И тук има препитание, стига човек да иска. Вече обаче се превърнах не в кмет, а в брокер, всички ме търсят за продажба на къщи. Съвсем не на шега свободните свършиха, че ги изкупиха като топъл хляб, въпреки цената“, обяснява още управничката на Шишковци.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов