Избрани Новини

Петрички села протестират срещу изграждането на крематориум

Протестът е и срещу вдигането на местните данъци

Жители на петрички села излизат на протест пред общината срещу вдигането на местните данъци и такси, предаде БНТ. Недоволството е и срещу инвестиционното намерение на софийска фирма да изгражда крематориум в близост до село Кърналово.
Хората изразяват своето недоволство срещу построяването на крематориум в близост до петричкото село Кърналово, защото според тях това ще окаже изключително негативно въздействие върху околната среда. Районът е известен с изключително богатия добив на плодове и зеленчуци. Срещу инвестиционното намаление на софийската фирма се обявиха и от Българската православна църква. Те също настояват крематориум да няма.
При протестиращите слезе и кметът на Община Петрич, който даде също своето становище и каза, че наистина инвестиционното намерение не трябва да се реализира. Положително становище обаче за изграждане на крематориум вече има дадено от Басейнова дирекция и от Регионалната инспекция на околната среда и водите.
Протестиращите са недоволни и срещу бъдещото намерение да бъдат повишени местните данъци и такси. В 13:30 часа в общинския съвет ще се гласува увеличението на таксите. Кметът каза, че това е нещо напълно нормално и се случва в много общини от страната. Увеличението е обаче доста драстично, има данъци и такси, които ще бъдат повишени с повече от 40%. Дали това ще се случи обаче, все още не е ясно.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов