Избрани Новини

ГЕРБ: Административният съд ще решава казуса с кмета инж.Томов

Депутатите оцениха изминалите европейски и местни избори и очертаха приоритетите за новата 2020 година

Оценката от изминалите европейски и местни избори, приоритетите за новата 2020 година, както и по-важните акценти в работата си през тази година отчетоха на среща с медиите днес народните представители от ГЕРБ Даниела Савеклиева, Георги Динев, Александър Мацурев, д-р Емил Тончев, Стефан Апостолов, както и евродепутатът и областен координатор на ГЕРБ – Благоевград Андрей Новаков, информира БНР.

„Резултатите от местните избори за Банско и Благоевград за мен бяха шокиращи и това е отправната точка, от която трябва да тръгнем“ –  бе категоричен евродепутатът Андрей Новаков, който обяви, че ще бъде внесена жалба до Административния съд по повод казуса с инж. Румен Томов. „Аз съм готов да помагам на кмета с всичко, с което мога, но през последните две седмици виси един огромен проблем. И точно защото искам да помогна на кмета, считам, че Административният съд трябва да се произнесе по този казус и да го изчистим: дали е нарушен някъде Законът или не е. Затова ще се възползвам от правото, което имам, и ще подам жалба до Административен съд, да се произнесе, да затворим този казус и ако всичко е наред с действията или бездействията на кмета, то ще си стиснем ръце и продължаваме да работим заедно, ако пък не – каквото предвижда Законът, това ще правим“, категоричен бе Андрей Новаков. По думите му, сега най-важната задача е, да се върне доверието на хората в партията, което е било загубено след местните избори.

„Октомври месец местните избори не бяха добри така, както ни се щеше да се случи, но имаме добри резултати в Разлог и Петрич. Това доведе и до някои промени в Политическа партия ГЕРБ, в областната ни структура. Смятам, че това беше отговорното решение – да се оттегля, за да дам възможност на някой с повече активност и енергия да поеме нещата, като в никакъв случай не отивам в сянка“ – коментира народният представител Даниела Савеклиева.

„АМ „Струма“, въвеждането на тол таксите и изграждането на пътя до Хераклея Синтика са сред най-важните приоритети за района, от който съм – Петричкия“, коментира на срещата народният представител Георги Динев, който внесе уточнения по отношение на тол таксите: „Цените за автомобилите до 3,5 тона остават непроменени, единствено ще има поносимо увеличение за автомобилите над 3,5 тона, както и за тези над 12 тона“.

„Изграждането на газопровода Симитли – Разлог – Банско е един от най- важните проекти за региона“ – категоричен бе народният представител Александър Мацурев. По думите му, в момента тече проектирането и през 2020 г. ще стартира реализирането на проекта.

„Като лекар, искам да споделя задоволството си, че в новия държавен  бюджет са заложени повече средства за профилактика и здраве – в това число за майчино и детско здравеопазване, както и за програмите за ранна диагностика на различни онкологични заболявания“, сподели народният представител от ГЕРБ д-р Емил Тончев, който коментира, че ще се заделят и повече средства за безплатни ваксини срещу грип.

„Новата индустриална зона в района на община Симитли и изграждането на нов мост над река Струма са сред приоритетните проекти през новата година за този край“, съобщи на срещата с медиите народният представител Стефан Апостолов. Той уточни, че в момента тече процедура по прехвърляне на собствеността на терена, който от владение на Министерството на отбраната ще премине към Министерството на икономиката. „Теренът ще бъде около 200 декара, с всички необходими довеждащи инфраструктури – ток, вода, път. Вече има интерес от потенциални инвеститори с инвеститорски Клас А. Надяваме се да се отворят от 1500 до 2500 нови работни места. Друг основен приоритет, който ще се реализира през новата година, е строежът на нов мост над река Струма. Този мост е включен в проекта на магистралата. Ако е хубаво времето, строежът ще започне май или юни догодина. Строителят обещава, че за два-три месеца мостът ще бъде завършен“, уточни народният представител Стефан Апостолов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов