Избрани Новини

Има ли все още свободни места за посрещане на Нова година?

Празничният куверт е около 100 лв. за местните механи и ресторанти

За онези, които още не са решили къде да изпратят старата и да посрещнат Новата 2020-та - се предлагат така наречените „last minute" оферти, информира БНТ.
За екзотичните и топли курорти по света резервациите са направени много отдавна. За българските зимни и СПА комплекси също, местата са заявени далеч преди месец декември. Свободни места за посрещане на новата 2020 година все още могат да се се намерят в някои от местните заведения в Благоевград.
Сред най-предпочитаните дестинации за новогодишните празници са Дубай, Малдивите и Тайланд. Много от българите избират да посрещнат Нова година и в съседните балкански държави Турция, Гърция Македония и Сърбия. Свободни места за тези дестинации обаче няма.
Емилия Новоселска, туроператор: Тази година всичко беше продадено преди Коледа, имаше промоции. Хората си взеха пакетите предварително . И сега, ако решат да пътуват, ще бъде ако нещо, някой се е отказал, но на място. Чрез агенции - трудно.
Макар и малко, но все още се намират свободни места в някои механи и ресторанти за новогодишната нощ в Благоевград. Празничният куверт е около 100 лв.
Петър Бръснашки, управител на хотелски комплекс: В момента механата на 80 процента е заета. Остават още малко места за новогодишния празник. Ще направим отстъпки от новогодишните пакети за хората, които искат да се възползват и да заповядат в нашата механа.
Заведения привличат новогодишните клиенти с 6-степенно меню и жива музика. За резервации в последния момент управителите обещават цената да е с 20 до 30 процента по-ниска от реалната.
Десислава Бръснашка, мениджър: Все още има свободни места, може да предложим няколко стаи с пакет, може и да не е с пакет, разбира се, че ще има отстъпка.
Сред най-търсените новогодишни пакети тази година са тези от две нощувки със закуски и празнична вечеря.
Два дни преди празничната новогодишна нощ, за най-закъснелите в избора си къде празнуват, свободни места почти няма останали. А за най-смелите, които не се страхуват от студа, остава вариантът да посрещнат новата година под открито небе, на градския площад, където също е подготвена празнична програма.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)