Топла храна и топли плетива стоплиха дошлите в Кухнята за бедни (снимки) - blagoevgrad.utre.bg

Топла храна и топли плетива стоплиха дошлите в Кухнята за бедни (снимки)

29 декември 2019, 20:32 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  Кухня за бедни, Благоевград

 • Снимка:
  Кухня за бедни, Благоевград

 • Снимка:
  Кухня за бедни, Благоевград

 • Снимка:
  Кухня за бедни, Благоевград

 • Снимка:
  Кухня за бедни, Благоевград

 • Снимка:
  Кухня за бедни, Благоевград

 • Снимка:
  Кухня за бедни, Благоевград

А с топли слова ги приветства отец Светослав

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" и тази неделя - последната за тази година! - нахрани социално слабите ни съграждани.
"Слава Богу, дежурството мина в празнично и позитивно настроение. Менюто беше наистина празнично - пържола, гъбен сос, картофено пюре, варена тиква с канела и карамфил, мандарини и хляб. За пържолите и гъбения сос се потрудиха от "Шери", а за другата част от менюто нашият екип.
В духа на празниците и заради големия студ отвън за всички потребители на кухнята в храма се "дари топлина". Раздадоха се плетива - шапки, шалове, чорапи, ленти за глава и др. Голяма част от плетивата бяха изплетени от ползвателите на социални услуги в града, организирани лично от техния ръководител.
И тъй като това е последното дежурство за 2019 г., използваме случая да поздравим всички вас за усилията, които всеки е направил за дейността на кухнята.
И това, че сме в различни екипи, ние сме заедно за една кауза и тя е християнската добродетел милосърдие.
По Божията милост дано и през настъпващата Нова година в здраве и любов да можем да се потрудим на Христовата градина!
", пожелаха си организаторите.
Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".
Да припомним, че Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в Благоевград се издържа само от доброволни дарения, без подкрепата на държавни и общински институции, и разчита единствено на доброволния труд на млади и по-възрастни доброволци. Така че има работа и за Вас!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета