Избрани Новини

Предприети са мерки за облекчаване на трафика по пътищата в страната

В Гърция не допускат МПС-та над 1,5 тона

Взети са необходимите мерки за облекчаване на трафика по пътищата в страната, съобщи на брифинг инспектор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за безопасно движение по пътищата. В последния ден от ученическата ваканция се очаква натоварено движение, предвижданото влошаване на метеорологичните условия също е сред факторите, които могат да доведат до затруднения. Освен това, чрез посолството на Румъния е постъпила информация, че множество румънски граждани са избрали за почивка нашата страна. Пътуването им обратно в последния от почивните дни също ще се отрази на трафика.

В случай на необходимост към екипите на Пътна полиция от София, София-област и Перник ще се включат и служители на Дирекция „Жандармерия“, които ще се движат по пътищата и ще следят за нарушители, ще осигуряват и обществения ред по крайпътните паркинги и заведения.

Инспектор Близнаков апелира водачите да не предприемат неразумни изпреварвания, да бъдат търпеливи и толерантни на пътя. Навсякъде в страната са осигурени допълнителни полицейски екипи, които освен за превишена скорост и употреба на алкохол и наркотични вещества, ще следят за нетърпеливи водачи, изпреварващи неправилно. 

От гръцките власти в Серес е постъпила информация за недопускане на тяхна територия на МПС над 1,5 тона. Те ще бъдат отбивани и спирани след влизането в Гърция. Ограничението се налага заради влошената метеорологична обстановка там.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)