Избрани Новини

Социалният формат ‘ТЯ в …" е с второ издание в Сандански

Срещата е с Цветелина Митова, Офелия Туджарова и Илияна Тошева

„Тя в Сандански“ представя активните жени на Сандански и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.
Домакин на събитието е Община Сандански. Събитието е на 9 януари в 18 часа в Художествената галерия в Дома на културата. На него ще ви срещнат с три невероятни жени, с които се гордеят и искат повече хора от града и страната да научат повече за вдъхновяващия опит на:
ЦВЕТЕЛИНА МИТОВА е само на 24 години и работи като учител. Цвети умее да пише красиво, участвала е и е печелила редица конкурси. Санданчани я номинираха и удостоиха с приз за един от Будителите на града през 2019. Младата дама е един от организаторите на училищни литературни конкурси, била е доброволка за Балканския младежки фестивал,  стажант в Радио Благоевград, завършила е специалност „Българска филология” в Югозападния  университет „Неофит Рилски” с отличие и обожава професията си на учител.
ОФЕЛИЯ ТУДЖАРОВА е неколкократна медалистка по борба и европейска шампионка по ММА, която накратко рзказва за себе си следното:
Напук и от скука!
- Не пипай печката, защото ще се изгориш!
- Добре! - Казва тригодишната Офелия и залепя и двете си ръце за нагорешеното желязо.
Оттогава, насам, все напук и най-вече от скука. А кой казва, че нищо хубаво не се правело напук, или че от скука ставатли само бели? Това се оказаха двете ми най-страхотни качества, защото в скуката си измислям най-щурите приключения, напук на тези, които казват, че не мога, постигам своите успехи.
ИЛИЯНА ТОШЕВА – писател, поет и художник! Председател на Сдружение “Жените на Сандански” и Клуб ЛИК. Носител на приза Будител на годината – 2019
Родена е във Варна, а художественото си образование завършва в София. Работи в областта на пространственото оформление - договаряния, панаири, изложби, музеи.
От двадесет години преподава иконопис в прицърковното училище към храм “Свети Георги” в  Сандански.
Изложби с картини и икони е представяла в България, Северна Македония и Съединените щати.
Пише за деца и възрастни под името Илина Кирина. Има издадени книги. „Приказка за моя  град”, "Приказки за българските владетели" (трилогия) и стихосбирката „Защото единствено с вяра се ражда отново света”. Предстои издаването на втора и трета част на „Приказки за българските владетели”, “Из потайностите на метрото” и “Джобни разкази“.
Социалният формат ‘ТЯ в …" е създаден от Академия "Екатерина Каравелова" в Пловдив с цел да вдъхновява и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. След успеха в Пловдив започва да се провежда във Варна, Габрово, а от есента на 2019 и в Сандански и Велико Търново.
По повод Международния ден на доброволеца, инициативата на Академия "Екатерина Каравелова" – "ТЯ в …" е отличена в топ 5 на престижния конкурс за доброволчески проекти от цялата страна в сферите образование, култура, екология, спорт, градска среда и социално включване.
За да разшири мрежата на градовете, където се провежда “ТЯ в…", Академия "Екатерина Каравелова" стартира проект “ТЯ в България” с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани. През 2020 г. мрежата от социални събития "ТЯ в …" ще обхване и градовете Плевен, Ловеч, Видин, Монтана и Враца. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов