Избрани Новини

Благоевград има четвърти заместник-кмет

Съдбата на фестивала "Франкофоли" е неясна

Лидерът на БСП в Благоевград Любен Милев е новият четвърти заместник-кмет на Община Благоевград. Той ще отговаря за сектор „Сигурност“, предаде БНР. Това заяви вчера на пресконференция кметът Румен Томов и се обоснова: Като независим кандидат за кмет БСП ме подкрепиха в изборите и аз имам ангажимент към тях той да бъде заместник-кмет“.

 Относно новоназначенията на ръководни позиции в Община Благоевград Томов обясни, че са подготвени пет конкурса, които предстои да бъдат проведени. Това са за секретар, директор „Правна дирекция“, директор „Финансова политика“, директор „Местни данъци и такси“ и директор „Инвестиционна дейност“. „Хората, които са назначени в момента, са на временни трудови договори“, каза още градоначалникът.

 Към момента финансовите задължения на Община Благоевград възлизат на близо 14 млн.лева, 6 млн. от които са неразплатените задължения към фирми. „Половината от бюджета е изяден,  преди да сме го започнали“, каза Томов.

 Все още е неясна съдбата и на фестивала „Франкофоли“. „Чакаме отговор от Френското посолство и от човека, който държи правата – Жерар Понт“, каза Томов. От общинското ръководство са категорични, че ще искат закриване на дружеството „Благоевград фест“, в което работят четирима души, които за година са получили заплати в общ размер на 60 000 лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов