Избрани Новини

Ползотворен лагер и контролни мачове за Йоана Константинова във Франция

Инициативата е на Френската тенис федерация, а целта е обмяна на опит

В рамките на три дни, четири от най-добрите българчета до 13 годишна възраст проведоха тренировъчен лагер във Франция. Освен мачовете и тренировките нашите таланти се потопиха в световноизвестната база на Френския национален тенис център, който се намира в близост до Ролан Гарос. Освен България в този лагер участваха и отборите на Франция, Италия и Канада. Инициативата е на Френската тенис федерация, а целта е обмяна на опит. Участие взеха състезатели родени през 2007 г. Тази покана идва благодарение на изключително добрите взаимоотношения между Българската и Френската тенис федерации. Миналата година френски състезатели до 10 годишна възраст проведоха лагер на „Националния ОББ тенис център" в Борисовата градина.

България беше представена във Франция от най-предно класираните състезатели набор 2007 при момчетата и момичетата в националната ранглиста до 14 годишна възраст. При момчетата Ивайло Симеонов (TK "Кристи", гр.Дряново) и Борислав Кирилов (TK "Вектор Тенис Спорт", гр.София), а при момичетата от Йоана Константинова (TK "Плевен-ПСК", гр.Плевен) и Елизара Янева (TK "Стоянстрой", гр.Пловдив). Заедно с родните таланти беше и Тодор Енев – капитан на България за Купа „Дейвис". Повече от страхотно беше представянето на момичетата, които записаха 8 победи и само една загуба.

"Изключително съм доволен от старанието и представянето на всички състезатели. Доволен съм най-вече заради това, че децата успяха да изиграят много мачове, както на сингъл така и на двойки, което е много важно на тази възраст", заяви Тодор Енев - треньор на българските тенисисти. „Това беше и нашата основна цел - да се натрупа международен опит. Победите не бяха най-важното нещо на този лагер. В последните дни проведох и много ползотворни срещи с френските национални треньори. В тях обсъдихме как да продължи партньорството ни през 2020 година с една от най-големите тенис федерации в света. Лагера се проведе при отлични условия. Така, че можем да извлечем само позитиви от това мероприятие", допълни Енев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов