Зимен празник отново ще се състои в курорта Семково - blagoevgrad.utre.bg

Зимен празник отново ще се състои в курорта Семково

11 януари 2020, 10:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Белица

    Празникът е на 8 февруари

Кукери ще прогонят злите духове от първия планински курорт в България

За пета поредна година зимен празник „Белица – Семково“ 2020 се организира и провежда под патронажа на кмета на Община Белица Радослав Ревански. Празникът е на 8-ми февруари. Чудесно настроение, много емоции в прекрасен зимен ден ще съпреживеят любителите на българската народна песен, представена от Мария и Магдалена Филатови. Със своето откровение „Без любов не се живее“ с прекрасната мелодия на македонския край и с танцова група „Накит“ сестри Филатови ще завладеят сърцата на млади и стари.
Кукери със страшни маски ще прогонят злите духове от първия планински курорт в България  Семково, ще танцуват за късмет, плодородие и благоденствие. Вярва се, че колкото повече „удари” получиш от маскираните кукери, толкова по-надалеч ще стои злото от теб.
Ансамбълът за народни песни и танци при Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ ще представи местния и пирински фолклор.
Любителите на ски спорта ще имат възможност отново да се състезават в организирания ски слалом.
За учащата се младеж във всички училища от общината на 13.01. стартират конкурсите за есе и рисунка, посветени на именития планински курорт с тема „Семково през погледа ми“ . Творчеството на младите таланти ще се приема до 31.01.2020 в читалище „Георги Тодоров 1885 - Белица.
В конкурса за есе право на участие имат ученици от гимназиалния етап VIII - XII клас.
В конкурса за рисунка право на участие имат учениците от прогимназиалния етап - V - VII клас.
За първите места в конкурсите за есе и рисунка Община Белица е осигурила атрактивни награди. Участниците в ски слалома ще се борят за призовите три места.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета