Станчинарите в Петрич получиха своите награди - blagoevgrad.utre.bg

Станчинарите в Петрич получиха своите награди

14 януари 2020, 14:23 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  Община Петрич

 • Снимка:
  Община Петрич

 • Снимка:
  Община Петрич

 • Снимка:
  Община Петрич

Над 1 500 души се включиха в станчинарските игри

На тържествена церемония снощи бяха наградени станчинарските групи, участници в игрите на първи януари в Петрич. Включиха се над 1 500 души. Връчени бяха плакет и диплом на класираните на първите три места – група „Дълбошница“, група „Братя Соколови“ и група „Казармите“. Осем бяха специалните отличия, три от тях за най-малките участници – Даниел Илиев, Кристиян Запров и Ивайло Тунов. Най-възрастният участник, удостоен с грамота и плакет,  беше 80-годишният Петър Митов от кв.„Виздол“.

Кметът Димитър Бръчков пое ангажимент Община Петрич да продължи да подкрепя финансово организационната дейност на станчинарските групи  като пазители на традициите и открои приемствеността, която и тази година се отчита. Той пое ангажимент да се повиши финансирането за групите.

Депутатът Георги Динев сравни игрите в Петрич с тези в Банско и обобщи, че представянето на петричките групи и мащабността на самото мероприятия го правят изключително горд. Ръководителите на групите бяха поздравени и от председателя на Комисията по образование към Общинския съвет Светла Данаилова. Заместник-кметът Илияна Попова каза, че станчинарските игри са добрата изходна точка за развитие на туризма в Петричко и през следващите години ще се работи в тази посока.



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета