Дадоха седем месеца затвор на наркоман в Кюстендил - blagoevgrad.utre.bg

Дадоха седем месеца затвор на наркоман в Кюстендил

14 януари 2020, 18:31 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

Управлявал МПС след употреба на наркотици

Седем месеца лишаване от свобода за Георги А. / на 41 години /, постанови Районен съд -  Кюстендил, като одобри споразумението, подписано от прокуратурата и защитата на подсъдимия.

Георги А. е осъждан. Той се призна за виновен в това, че на 21.02.2019 г., на ул.„Медковец“, е държал високорисково наркотично вещество – хероин, с тегло 0,321 грама на обща стойност 38,52 лв. – престъпление по чл. 354а, ал.3, пр.2, т.1 от НК, поради което и при условията на чл. 55, ал.1, т.1 от НК, подсъдимият ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, което да се изтърпи при първоначален режим „общ“.

Съдът, под председателството на съдия Пламен Деянов констатира, че деянието е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане, по дело от 2018 година, с влязло в сила споразумение, на подсъдимия Георги А. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, което следва да бъде приведено в изпълнение. Става дума за престъпление по чл. 343б, ал.3, пр.1 он НК - управление на МПС след употреба на наркотични вещества.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета