Избрани Новини

Инж.Томов се срещна с кметове и кметски наместници в община Благоевград

Има предвидени в бюджета 152 000 лв за кметствата

Кметът инж.Томов проведе среща с кметове и кметски наместници в община Благоевград. На втората поред среща присъстваха 20 управници на населени места. Кметът поздрави присъстващи с новата 2020 година с пожелания за здраве и спорна работа. Градоначалникът и зам.кметът по финанси и икономика Ясен Попвасилев съобщиха добрата новина, че има предвидени в бюджета 152 000 лв за кметствата.

Сред поставените проблеми пред кмета бе доставката на хляб, лекарства и хранителни продукти във вископланинските села Габрово и Дебочица от кметския наместник Добрин Хамбарджийски. Той посочи, че два пъти в седмицата - вторник и събота, сам с личен превоз  доставя стоките от първа необходимост на жителите в тези населени места, като изминава по 68 км. Заради лошия път няма желаеща фирма за доставка на хранителните продукти и кметският наместник е поел да изпълнява тези дейности.

Кметът Томов поясни, че има заложени средства и ще се предприемат мерки.

Пред кмета бе поставен проблемът и за изграждане на водопровод в Покровник. Кметът Недко Ангелов съобщи, че две къщи са без вода, има спешна нужда от поставяне на тръба.

За поетапна подмяна на тръбите за питейна вода настоява и кметът на Падеш Валери Качулски. При тези дейности ще се установят и нерегламентирани отклонения в изградената мрежа за водоподаване.

Кметският наместник на Селище Валери Байрактарски и кметът на село Бистрица Георги Бочуков изказаха притеснения за недостиг на питейна вода. Кметът заяви, че се предприемат действия за проучване и проектиране на водообхващане.

Кметът на Бело поле Иван Стойчев настоява да бъдат възстановени прекъснатите тръби за вода при местността „Джампалица“ край главен път Е-79. Тези тръби са подавали вода и в съседното село Рилци.

Сред поставените теми от селските управници са и опасни шахти без капаци с 6-метрова дълбочина в село Бистрица и липсата на пътни знаци.

Кметовете на вископланинските села посочиха за сериозен проблем - разрушена настилка на пътища от тежкотоварните камиони, превозващи дърва от горския фонд. Те настояват за предприемане на спешни мерки за поддържане на пътищата, които са общински и от горските стопанства.

Празникът на виното в Дъбрава ще се състои за поредна година на опредената дата – първата събота на месец февруари. Събитието ще се проведе със съдействието на община Благоевград. Предвидени са средства за организиране на събори в населените места, обяви още кметът  Румен Томов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)