Избрани Новини

Математическата гимназия в Плевен чества своя празник (Снимки)

От името на Общински съвет - Плевен, празника уважи председателят на местния парламент Мартин Митев.

На рождената дата на своя патрон Гео Милев Математическа гимназия „Гео Милев“ - гр. Плевен, чества своя празник. Денят за гимназията започна с тържество в Актовата зала и с посрещане на много гости. От името на Общински съвет - Плевен, празника уважи председателят на местния парламент Мартин Митев. Гости на събитието бяха още зам.-областният управител д-р Красимир Трифонов, бивши и настоящи преподаватели и възпитаници, представители на Регионално управление на образование, приятели на училището.

Тържественото събрание започна с посрещане на училищното знаме и приветствие от директора на гимназията Ирена Борисова. В словото си тя припомни историята на учебното заведение от неговото създаване до наши дни, неговите успехи и традиции. „Нашето училище, това което сме си избрали, с факти показва и сега, че не отстъпваме от традициите“, посочи Ирена Борисова и изброи част от множеството постижения, медали, отличия и челни места през изминалата година, извоювани от учениците на МГ „Гео Милев” в различните сфери. Посочени бяха и постигнатите първи успехи и за новата година.

Към учениците и преподавателите на гимназията се обърна и председателят на Общинския съвет Мартин Митев. „За мен е чест от името на Общински съвет - Плевен, и лично от свое име да Ви поздравя по случай празника на Вашето училище! Математическа гимназия „Гео Милев“ - Плевен, осъществява една благородна мисия - с грижа, любов и всеотдайност да определя бъдещето на поколения деца, отговорни към себе си и обществото! Малко са училищата в страната, които с гордост могат да се похвалят с толкова много талантливи ученици, ежедневно доказващи с лекота знания и авторитета на гимназията на национални и международни олимпиади, състезания и форуми. Всички тези успехи напълно заслужено Ви отреждат мястото на едно от най-желаните учебни заведения в Плевен“, каза Мартин Митев. Той посочи, че МГ – Плевен, не е просто сграда или етап от образованието, а традиция, дух и гарант за успешното израстване на нейните възпитаници като добри хора и професионалисти. „Един ден всички Вие ще продължите обучението си във висши учебни заведения у нас или в чужбина. Където и да сте, в която и точка на света, МГ „Гео Милев“ винаги ще бъде Вашето училище, защото тя вече е част от сърцето ви“, завърши поздравлението си председателят на Общинския съвет.

Празничната програма продължи с изпълнения на таланти от гимназията, а по-късно и с представяне на продукти на клубовете по „Роботика” и „Евроскола“ и  спортни състезания.  През учебната 2019/2020 г. в Математическа гимназия - Плевен, се обучават над 800 ученици. За тяхната добра подготовка се грижат 61 отлични преподаватели, подпомагани от 16 души непедагогически персонал.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов