Избрани Новини

На съд за ПТП в Благоевград, при което загина пешеходка

Произшествието станало около 8:30 ч. на 12.12.2017 г.

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.Ш. за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3 от НК.
Обвиняемият Ш. е правоспособен водач на МПС с категории В, СЕ, М, С, ТКТ, АМ, ВЕ.
Около 08:30 ч. на 12.12.2017 г. мъжът тръгнал от Симитли за Благоевград, като управлявал служебен товарен автомобил. Същият бил натоварен с пясък, предназначен за новострояща се сграда в близост до ІІІ ОУ „Димитър Талев“. Пристигайки в Благоевград, той се включил в движение по ул.„Александър Фон Хумболт“. В близост до кръстовище с ул.„Славянска“, след като видял предприелата пресичане на пешеходна пътека Ф.К., водачът спрял автомобила и я изчакал.
Впоследствие Ш. завил надясно товарния автомобил, в посока към МБАЛ – Благоевград. Междувременно К. започнала пресичане на пешеходната пътека в посока от Студентско общежитие № 1 към кв.„Освобождение“. В този момент обвиняемият вместо да спре, продължил ускорителното движение на МПС, вследствие на което настъпил удар между управлявания от него автомобил и Ф.К. и прегазването на пострадалата.
Свидетел на автопроизшествието подал сигнал на тел. 112. Пристигналият екип на ЦСМП – Благоевград констатирал настъпилата смърт на К.
От извършената в хода на досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че смъртта на Ф.К. се дължи на тежка, несъвместима с живота комбинирана открита черепно и гръбначно-мозъчна, гръдна и коремна травми. Същата е настъпила много бързо, почти моментално и е била неизбежна.
Предстои делото да продължи в съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов