Избрани Новини

Банско впечатли австрийски експерти

Те са представители на общини, зимни курорти и компании, които произвеждат и оперират с лифтови съоръжения

28 австриеца посетиха Банско вчера. Те са представители на общини, зимни курорти и компании, които произвеждат и оперират с лифтови съоръжения. Посещението, в което участва и кметът на Серфаус (Тирол, Австрия) маг.Паул Грайтер, е организирано от маг.Арнолд Оберахер. Групата, в която има и ръководни кадри на няколко курорта около Ишгл, провежда такива пътувания всяка година в различна държава, като миналата година са били в Швеция.
Гостите останаха много доволни от посещението си в Банско и ски зоната под връх Тодорка. Те нощуваха в Кемпински Гранд Арена Банско и имаха възможност да опитат елитната кухня на ресторант Етно, както и ВИП Рум (VIP Room) на Бъндеришка поляна. Въпреки сравнително сухата зима, те останаха много приятно изненадани от състоянието на пистите в курорта. Гостите бяха впечатлени от това, че Банско от две години е еко-курорт (Eco Friendly Resort) и в заведенията в ски зоната не се ползват продукти, произведени от пластмаса за еднократна употреба.  
Преди да отпътуват за Боровец, гостите от Австрия благодариха на домакините си за топлото посрещане и се снимаха на фона на писта Томба, на която от 24 до 26 януари ще се проведат стартовете за жени за Световната купа по ски.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов