Избрани Новини

Правосъдие за две седмици: Наложиха наказание на гръцки гражданин

Дадоха му една година затвор с тригодишен изпитателен срок и глоба от 1500 лева

Една година „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 1500 лева е наказанието, наложено на Г.И. за извършено от него престъпление по чл. 304а, пр. 1, вр. чл. 304, ал. 1, пр. 1 от НК.

Чужденецът е бил предаден на съд от Окръжна прокуратура – Благоевград след проведено бързо досъдебно производство и внесен обвинителен акт.

Припомняме, че около 08:30 ч. на 03.01.2020 г., в района на новата автогара в гр. Сандански, дежурен автопатрул спрял микробус „Мерцедес“ с гръцки регистрационен номер. Идвайки от ул. ,,Свобода‘‘ към ул. ,,Тодор Каблешков‘‘, МПС преминало на червен сигнал на регулирано със светофарна уредба кръстовище. Единият от полицаите отишъл при водача – Г.И., представил се и проверил документите му. Разбирайки, че е чужд гражданин на гръцки език му обяснил за констатирано нарушение на правилата за движение. Било му разпоредено да остане в превозното средство и да последва полицейския автомобил до сградата на РУ на МВР гр. Сандански, където да му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение.

Вместо да изпълни това, чуждият гражданин наближил патрулиращия автомобил и почукал по стъклото на прозореца, след което отворил вратата от страната на шофьора и хвърлил две банкноти по петдесет евро.

Веднага за случилото е било докладвано по радиостанцията в полицейското управление, а на И. били поставени белезници.

Днес, 17.01.2020 г., две седмици от започване на наказателното преследване има постановена осъдителна присъда.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)