Банско ще отбележи Световния ден на снега - blagoevgrad.utre.bg

Банско ще отбележи Световния ден на снега

18 януари 2020, 09:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    banskoski.com

В 10 часа на Бъндеришка поляна започват спортните игри

45 държави в 365 курорта от всички континенти ще отбележат Световния ден на снега с различни спортни прояви. Световният ден на снега /World Snow Day/ е специална инициативна кампания на световната ски федерация, която си е поставила за цел да въвлече децата от най-ранна възраст в зимните спортове. Инициативата стартира през 2009 г., като набира все по-голяма популярност.
Днес Световният ден на снега ще бъде отбелязан и в Банско. По повод снежния ден цената на еднодневна лифт карта за деца на възраст до 12 год. включително ще бъде на стойност 1.00 лв.

Домакините от "Юлен" очакват всички приятели на снега и зимните спортове след 10 часа на Бъндеришка поляна. За най-малките са подготвили детски слалом, спускане с туби по снега и други забавни игри. Ще има лакомства и топли напитки.Коментари (2)

Потребител
Zoia
Безспорно беше адски готина инициатива и успяха да изкарат навън деца и родители, вместо пред смартфони и компютри. Природата не се равнява на нищо!
20 януари, 15:42 ч.
Потребител
Георгиев
В Банско има страхотни условия за каране на ски, а в края на седмицата там ще бъде и най-чаканото състезание за Световната купа по ски!
20 януари, 15:34 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета