Банско събира петима готвачи с 9 звезди "Мишлен“ в уникално кулинарно събитие - blagoevgrad.utre.bg

Банско събира петима готвачи с 9 звезди "Мишлен“ в уникално кулинарно събитие

22 февруари 2020, 14:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    banskoski.com

    Събитието е на 20 и 21 март

Това са французите Жак Пурсел, Тиери Драпо, Джоел Сезари и Жан-Батист Натали и испанеца Серджи Арола

Невиждано досега в България кулинарно събитие подготвя „Кемпински Хотел Гранд Арена Банско“.
Петима легендарни готвачи с общо 9 звезди „Мишлен“ ще се развихрят в откритата кухня на ресторант „Коме Прима“ на 20 и 21 март, за да приготвят най-добрите си специалитети и да ги подредят в шестстепенно меню. Великолепната петорка включва французите Жак Пурсел, Тиери Драпо, Джоел Сезари и Жан-Батист Натали, както и испанеца Серджи Арола. И двете вечери всеки от тях ще подготви едно собствено ястие, а шестото ще бъде общо дело. Гостите на ексклузивното гастрономично събитие ще имат удоволствието да дегустират и най-добрите френски и италиански вина и шампанско, предоставени с любезното съдействие на дългогодишния партньор на „Кемпински“ – фирма БНК, която е лидер на пазара и е вносител на най-ценните марки в Европа. На 21 март, събота, на обяд петимата корифеи ще демонстрират майсторските си умения и в ресторант VIP Room на Бъндеришка поляна.
Междувременно „Кемпински“ продължава традицията да организира тематични вечери, посветени на различни национални кухни. Концепцията за кулинарните пътешествия около света бе стартирана преди година и половина, като посетителите на „Коме Прима“ вече се потопиха във вкусовете на Тоскана, Франция, Испания, Швейцария, Сардиния, Русия, България, Малта, Прованс и Япония. След втората тосканска вечер на 18 януари днешният 22 февруари ви очаква с морски дарове, а 7 март е отреден за модерната българска кухня.



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета