Избрани Новини
Банско събира петима готвачи с 9 звезди "Мишлен“ в уникално кулинарно събитие
22-02-2020, 14:00
Снимка:banskoski.com
Автор:blagoevgrad.utre.bg
Още по Темата:Банско представи туристическите си продукти в Тел Авив и София (снимки)
Ски клуб - Банско грабна пет медала от зимния олимпийски фестивал "Осогово 2020"
Банско става център на екстремното ски и сноуборд кино! (видео)
Това са французите Жак Пурсел, Тиери Драпо, Джоел Сезари и Жан-Батист Натали и испанеца Серджи Арола
Невиждано досега в България кулинарно събитие подготвя „Кемпински Хотел Гранд Арена Банско“.
Петима легендарни готвачи с общо 9 звезди „Мишлен“ ще се развихрят в откритата кухня на ресторант „Коме Прима“ на 20 и 21 март, за да приготвят най-добрите си специалитети и да ги подредят в шестстепенно меню. Великолепната петорка включва французите Жак Пурсел, Тиери Драпо, Джоел Сезари и Жан-Батист Натали, както и испанеца Серджи Арола. И двете вечери всеки от тях ще подготви едно собствено ястие, а шестото ще бъде общо дело. Гостите на ексклузивното гастрономично събитие ще имат удоволствието да дегустират и най-добрите френски и италиански вина и шампанско, предоставени с любезното съдействие на дългогодишния партньор на „Кемпински“ – фирма БНК, която е лидер на пазара и е вносител на най-ценните марки в Европа. На 21 март, събота, на обяд петимата корифеи ще демонстрират майсторските си умения и в ресторант VIP Room на Бъндеришка поляна.
Междувременно „Кемпински“ продължава традицията да организира тематични вечери, посветени на различни национални кухни. Концепцията за кулинарните пътешествия около света бе стартирана преди година и половина, като посетителите на „Коме Прима“ вече се потопиха във вкусовете на Тоскана, Франция, Испания, Швейцария, Сардиния, Русия, България, Малта, Прованс и Япония. След втората тосканска вечер на 18 януари днешният 22 февруари ви очаква с морски дарове, а 7 март е отреден за модерната българска кухня.
Топ Новини