Проведе се обществено обсъждане на проектобюджета на Oбщина Разлог - blagoevgrad.utre.bg

Проведе се обществено обсъждане на проектобюджета на Oбщина Разлог

20 януари 2020, 20:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Разлог

Планираният бюджет за 2020 г. е 22 712 875 лв.

Днес бе проведено обществено обсъждане на проектобюджета на Oбщина Разлог за 2020 година. За поредна година Община Разлог демонстрира че може да управлява успешно финансови ресурси, като не допусна дефицит по текущата сметка на бюджета. Планираният бюджет за 2020 г. на Община Разлог е 22 712 875 лв., като от тях 13 471 818 лв. са делегирани от държавата.

На срещата стана ясно, че през изминалата година Община Разлог е с много добри показатели за финансова устойчивост и ефективност. На граждански въпроси отговаряха кметът на Община Разлог инж.Герчев, д-р Мария Копанарова - председател на Общинския съвет, Иван Гюров - заместник-кмет по икономическите и правни въпроси и Тодор Дамянов - директор на Дирекция “Административно обслужване и финанси“.

"Като акцент в Бюджет 2020 са инвестициите в опазването на околната среда и газификация на сгради – мерки, които са важни за намаляване на фините прахови частици. Освен инфраструктура и другите важни неща - детски градини, социален патронаж, училища и здравеопазване, тази година залагаме и на четири обекта, които да бъдат газифицирани. Това е Домът за стари хора "Св.Димитър" , сградата на Сдружение "Шанс", училището СУ "Братя Каназиреви" в частта на газифициране на басейна, както и газифициране на сушилната инсталация в МБАЛ" - коментира кметът инж.ГерчевКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета