Община Благоевград дари фетални монитори на АГ отделенията - blagoevgrad.utre.bg

Община Благоевград дари фетални монитори на АГ отделенията

21 януари 2020, 15:23 | blagoevgrad.utre.bg
 • Снимка:
  Община Благоевград

  Днес кметът ще се срещне с родителите им

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Първото бебе за 2020 година последното бебе за 2019 година носят името Калоян

Кметът на Благоевград инж.Томов поздрави днес лекарите и медицинските специалисти от акушеро-гинекологичните отделения на двете болници – „ПУЛС Благоевград“ и МБАЛ-Благоевград в чест на Деня на родилната помощ.

Първото бебе за 2020 година Калоян Димитров е роден на 2 януари в Многопрофилна болница за активно лечение „ПУЛС Благоевград“.

Кметът и секретарят на община Благоевград Мария Стойнева лично поздравиха екипa, в чийто ръце е поел първия си дъх новороденият Калоян. На тържествената церемония присъстваха началникът на акушеро-гинекология д-р Любомир Малчев, колегите му д-р Зоя Попова и д-р Антоанета Баракова, и други.

В чест на празника Община Благоевград подарява на акушеро-гинекологично отделение фетален монитор /апарат за следене на сърдечните тонове на плода и майчини контракции/.

Кметът Томов се срещна лично и с колективите на акушеро-гинекология и неонатология /отделение за адаптация на новородени/ в МБАЛ-Благоевград. Акушерката Ани Атанасова поздрави кметa и присъстващите на ритуала със стихотворение, посветено на най-святото – раждането на нов живот и поемането на първия дъх от новороденото. Извършен бе и ритуалът поливане на акушерки от майки.

Акушер-гинекологът с над 40-годишен опит в родилна зала д-р Лидия Калоянова разчупи питка за здраве и спорна работа.

На празника присъстваха лекари, акушерки и медицински сестри, както и бъдещи акушерки, които се обучават в ЮЗУ“Неофит Рилски“-Благоевград.

Община Благоевград подари фетален монитор и на МБАЛ-Благоевград.

По случай Деня на родилната помощ - 21 януари,кметът пожела на акушер-гинеколозите от двете болници здраве и оптимизъм, да останат все така всеотдайни във високохуманната професия, посветена на най-ценното – раждането на нов живот.

Днес в 16,00 часа инж.Томов ще посрещне в кабинета си родителите на първото бебе за 2020 година и на последното бебе за 2019 година. И двете бебе са момченца и носят името Калоян.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета