ДГ "Вечерница" има вече нова сграда и детски площадки - blagoevgrad.utre.bg

ДГ "Вечерница" има вече нова сграда и детски площадки

21 януари 2020, 20:00 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Община Благоевград

Изградена и изцяло оборудвана е нова двуетажна сграда

Кметът на община Благоевград инж.Румен Томов откри днес нова сграда и детски площадки към Детска градина № 8 „Вечерница" - Благоевград. Церемонията се състоя от 11,30 часа. На събитието присъстваха кметът инж.Томов, зам.кметът по култура и хуманитарни дейности инж.д-р Василиса Павлова, омбудсманът доц.Валентин Василев, директорът на Детска градина №8 “Вечерница“ Катя Низамова, родители и учители. Новата сграда и детски площадки са изградени по проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград”, който се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Изградена и изцяло оборудвана е нова двуетажна сграда, в която се помещават три занимални със спални помещения, разливни и санитарни помещения, зала за провеждане на тържества и други занимания. В дворното пространство са изградени и оборудвани нови детски площадки.

В съществуващите две сгради занималните и спалните помещения са обновени с ново оборудване. За кухненското и пералното помещения са доставени нови уреди и оборудване.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета