Избрани Новини

Мащабен проект обнови Родилно отделение в Петрич (снимки)

Закупена е модерна медицинска апаратура

В Деня на родилната помощ апаратура от най-висок клас, съизмерима със световните стандарти, бе дарена на Родилно отделение -Петрич към МБАЛ „Югозападна болница“ ООД. Стойността на проекта „В Петрич се ражда живот“, който е с огромна социална и обществена измеримост, е 86 973 щатски долара, от които 75 273 долара осигурени от Ротари и 11 700 долара от Община Петрич. Проектът се реализира от Ротари клуб - Петрич съвместно с фондация „Ротари“ към Ротари Интернешънъл с помощта на клубове от Европа, Америка, Русия и Община Петрич. Основен партньор по проекта е Ротари клуб - Ярмут, САЩ. Изпълнява се в продължение на една година и приключва успешно със закупуването на модерна медицинска апаратура за пренатална диагностика, мониторинг на бременността и следродилна грижа. Обновено е и обзавеждането в Родилното отделение.

Изпълнението на проекта „В Петрич се ражда живот“ започва преди една година, след разговор между тогавашния президент на Ротари клуб - Петрич Любомир Григоров и кмета на общината Димитър Бръчков. Пет плакета в знак на благодарност бяха връчени от Ротари на партньорите по проекта. „Този проект е пример“, подчерта и Нина Митева, паст дистрикт гуверньор на Дистрикт 2482 България. Дейвид Китчън от Ротари - Ярмут, САЩ, изрази също огромно удовлетворение от изпълнения успешно проект.

От името на работещите в Родилно отделение – Петрич д-р Орфей Дуевски посочи, че през 2017 година кметът Димитър Бръчков е извел като основен приоритет в управлението си именно здравеопазването и въпреки скептицизма на мнозина, в това число и лекари, резултатите днес показват, че посоката е била вярна.

Кметът Димитър Бръчков подчерта, че модерната апаратура съответства на професионализма на лекарите и гарантира спокойствието на родителите. От Ротари обобщиха, че следват още значими проекти за Петрич. Пожеланието на всички бе да се раждат много бебета в Родилно отделение – Петрич на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД. Честит празник!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)