Избрани Новини

Съдът в Кюстендил призна Пламен С. за виновен в клевета

Наложи му административно наказание "Глоба“ от 1000 лв.

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров, признава подсъдимия Пламен С. за виновен в това, че на 14.12.2017 година в Кюстендил, при условията на продължаващо престъпление, е разгласил позорни обстоятелства и е приписал престъпление на Н.С., както следва:
- в интервю, дадено за вестник "Вяра", е разгласил позорни обстоятелства по отношение на Н.С., а именно, че същият заедно със З.Г. са „слезли на нивото на ало измамниците, само че в бели престилки“ и му е приписал престъпление с думите „получих обаждане от ало измамника Н.С.“.
- в интервю, дадено от Пламен С. и публикувано във вестник „Струма“, е приписал престъпление на Н.С. , а именно, че същият заедно със З.Г. са „ало измамници, само че в бели престилки“ – престъпление по чл. 148, ал.2, вр. ал.1, т.2, вр. Чл. 147, ал.1, вр. чл. 26, ал.1 от НК, поради което и на основание чл. 78, ал.1 от НК го освобождава от наказателна отговорност, като му налага административно наказание „Глоба“ в размер на 1 000 лв.
Съдът признава подсъдимия Пламен С. за невиновен, че за времето от 11.12.2017 до 15.12.2017 г. е разгласил позорни обстоятелства и е приписал престъпление на Н.С. в интервю, излъчено по телевизия „Кабел Сат Запад“ и в писма, изпратени до РЗИ-Кюстендил и до РК на БЛС- Кюстендил.
РС- Кюстендил осъжда Пламен С. да заплати на частния тъжител Н.С. сумата от 2 000 лв., представляващи обезщетение за причинените неимуществени вреди, заедно със законната лихва, считано от 14.12.2017 година до окончателното изплащане.
Присъдата може да се обжалва от страните в 15- дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)