Митничари откриха 23 000 евро в специален тайник в лек автомобил - blagoevgrad.utre.bg

Митничари откриха 23 000 евро в специален тайник в лек автомобил

24 януари 2020, 12:44 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Агенция "Митници"

  • Снимка:
    Агенция "Митници"

Колата, управлявана от румънски гражданин, е пристигнала на ГКПП Кулата

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ откриха при проверка в района на ГКПП Кулата недекларирани 23 000 евро в тайник на влизащ в страната лек автомобил с румънска регистрация.
Автомобилът, управляван от румънски гражданин, е пристигнал на ГКПП Кулата на 18.01.2020 г., около 14,00 часа, на входящо трасе от Гърция и шофьорът е заявил, че няма нищо за деклариране.
Превозното средство е отклонено за щателна митническа проверка, след като митническите служители установяват при първоначалния оглед подозрителни индикации за манипулация по автомобила. При извършената щателна проверка, митническите служители откриват недекларирани 23 000 евро в различни купюри, укрити в специално изработен тайник под автомобила.
В последващите си обяснения шофьорът на колата твърдял, че е получил парите от свой приятел в Солун, който му върнал заем, но е укрил валутата, понеже знаел, че сумата подлежи на деклариране.
Контрабандната валута с левова равностойност 44 984 лева е задържана. Срещу шофьора на автомобила - румънски гражданин с инициали C. Т., са съставени два акта -  за установеното нарушение на Закона за валутата и по Закона за митниците  - за тайника. За обезпечаване на бъдещи глоби по акта, от него е иззета и сума в размер на 1035 евро.Коментари (1)

Потребител
абдал
да си вземе в колата още двама човека и няма проблем.....трима с по 10 000 евро.......
но лакомията води до задавяне уви
24 януари, 21:55 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета