Избрани Новини

Камбитов: Благоевград, стягайте се за избори!

"Този път направете разумен, информиран и отговорен избор", заяви бившият кмет

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов коментира във Фейсбук ситуацията около наследилия кметския пост Румен Томов. Окръжния съд поиска от ОИК прекратяване на правомощията на Томов заради неспазени изисквания.

Ето какво написа Камбитов в своя профил:

„За 8 години не съм си позволил да коментирам моите предшественици, досега не съм коментирал и моя наследник. Днес гледах интервюто му по една от националните телевизии и съм потресен от това, което видях. Видях и чух посредственост, смешни оправдания, откровени лъжи и крещяща некомпетентност.

Този човек не разбира какво говори, не знае какво прави и как да го направи.

Оттук нататък ще се случи следното:

1. ВАС ще потвърди решението на АС – Благоевград и ще има нови избори. Единствено и само заради грешката на кмета – много, много елементарна, присъща за кмет на село.

2. Сигурно ще има сериозни корекции по проектите по Оперативните програми, но не защото не са направени както трябва, а защото в момента нищо не се прави. Явно не знаят как, а има крайни срокове. Пример е подлезът при „Грамада“, който не се строи. Грамаждани няма да имат подлез, а Общината подлежи на санкции. Има ред и други примери. Ще припомня само, че ние реализирахме десетки проекти за близо 300 млн. лева и никога не сме имали подобни проблеми.

3. Нещо, което упорито се избягва като тема – ще има криза с боклука и проблеми с проектите с депото. Тук сътвориха такъв батак, който много скоро ще лъсне.

4. За да бъде „Франкофоли“ в София , заслугата е изцяло на новия екип.

5. Колкото до глупостите за лоша финансова дисциплина, има десетки одити от Сметната палата. Между другото това е институцията, която проверява и оценява, и Община Благоевград винаги е била за пример с много високи оценки.

6. Сигналите за „Франкофоли“- преди да пуснете поредния балон, с цел отклоняване вниманието на гражданите е хубаво да знаете, че досега имаше десетина такива сигнала. И фестивалът е проверен от всички възможни институции. Това е поредният балон, който ще се спука, за пример - решението на КПКОНПИ от вчера.

Така че - дерзайте, само че това няма да върне фестивала!

Накрая, Благоевград, стягайте се за избори!

Този път направете разумен, информиран и отговорен избор. Изберете човек, който знае, може и ще работи за Благоевград с поглед напред.

Бог да пази Благоевград!“



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)