Италиански хеттрик при второто спускане в Банско - blagoevgrad.utre.bg

Италиански хеттрик при второто спускане в Банско

25 януари 2020, 19:43 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    banskoski.com

    Финишира за 1:29.31 секунди

Елена Куртони спечели второто спускане от Световната купа по ски

Елена Куртони спечели второто спускане от Световната купа по ски в Банско днес. 28-годишната италианка финишира за 1:29.31 секунди и си осигури първата победа в кариерата си. Двете й подгласнички са също от Италия -  на 10 стотни остана Марта Басино, а на трето място се класира Федерика Бриньоне на 14 стотни. Така те осигуриха тройна победа за Италия.
Явно видимостта бе един от скритите козове на Куртони, която стартира едва 28-а, но се възползва по най-добрия начин от огрятото от слънцето технично трасе на пистата Марк Жирардели.
Това е вторият случай в 53-годишната история на Световната купа по ски, в който Италия постига хеттрик в спускането - две години по-рано това успяха да постигнат в Бад Клайнкирххайм (Австрия) София Годжа, Бриньоне и Фанчини.
Победителката в спускането от петък Микаела Шифрин (САЩ) завърши 4-та на 35 стотни, а след нея на 47 стотни се класира сънародничката й Брийзи Джонсън.
Шифрин продължава да води в генералното класиране с 1125 точки в актива си, следвана от Бриньоне със 855 точки и Петра Влъхова от Словакия със 790 точки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета