Министър Кралев: Всички са възхитени от условията и трасето в Банско - blagoevgrad.utre.bg

Министър Кралев: Всички са възхитени от условията и трасето в Банско

25 януари 2020, 19:50 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    Фейсбук, Бончук Андонов

"България за пореден път доказва, че е един от най-добрите организатори на спортни състезания", заяви министърът

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който вчера откри Световна купа по ски в Банско, днес написа във Фейсбук:

„Днес връчих цветята на победителките във второто спускане от световната купа в Банско. Италианките постигнаха исторически триумф, като окупираха целия подиум чрез Елена Куртони, Марта Басино и Федерика Бриньоне. България за пореден път доказва, че е един от най-добрите организатори на спортни състезания от най-висок ранг в света. Всички са възхитени от условията и трасето в Банско, което е благодарение на екипа на Федерацията по ски и нейния  президент Цеко Минев.

По предварителни данни на Infront, компанията, която подава телевизионния сигнал от всички световни купи по ски като официален партньор на международната федерация, спускането в Кицбюел е гледано по телевизиите от около 500 милиона човека. А нашето състезание бе залепено за него за около половин час. Това означва, че едва ли има някой любител на зимните спортове, който вече да не знае къде е Банско и къде е България.

Състезанието изгледах в компанията на Стефка Костадинова и вицепремиера Екатерина Захариева, която е голям фен на зимните спортове.

Искам да благодаря и на моя голям приятел подполковник Желязко Желев и неговите хора от 101-и алпийски полк, които помагат за перфектното състояние на пистите.

Прекрасните снимки от състезанието са на Бончук Андонов."Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета