Втора победа за Шифрин в Банско – този път в супергигантския слалом - blagoevgrad.utre.bg

Втора победа за Шифрин в Банско – този път в супергигантския слалом

26 януари 2020, 19:07 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    banskoski.com

    От Банско белият керван се мести към Роза Хутор

  • Снимка:
    banskoski.com

Изпревари с 0,29 секунди италианката Марта Басино, която остана втора

Трикратната световна шампионка Микаела Шифрин (САЩ ) спечели днес супер гигантския слалом в Банско, след като два дни по-рано триумфира и в спускането.
За първи път в кариерата си американката побеждава в две скоростни дисциплини през един и същи уикенд.
Изключителните технически умения на Шифрин и помогнаха да се ориентира по най-добрия начин в много острите завои на трасето “Марк Жирардели” и изпревари с 0,29 секунди италианката Марта Басино, която остана втора.
"Поех малко риск. Беше наистина лудо състезание и карах доста агресивно. Това беше перфектната повърхност, перфектните условия и очевидно много ми харесва трасето", каза Шифрин след състезанието в Банско.
 Бившата световна шампионка Лара Гут-Бехрами от Швейцария изостана с 0,70 на трето място и записа първия си подиум за този сезон.
Една от основните претендентки за Големия кристален глобус Федерика Бриньоне водеше с 0.08 на последната контрола, но загуби равновесие, след като закачи една от вратите и не успя да финишира.
Победителката в предишния супер гигантски слалом София Годжа пропусна състезанието в Банско, за да може да се възстанови натъртеният й десен глезен, след като падна в спускането в петък.
С две победи и едно четвъртото място в събота Шифрин си тръгва от Банско с 250 точки, увеличавайки аванса си в общото класиране на 370 точки пред Бриньоне и 395 пред Петра Влъхова от Словакия, която завърши състезанието на шесто място.
От Банско белият керван се мести към Роза Хутор, където следващия уикенд ще има спускане и супер гигантски слалом.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета