Избрани Новини

Бутикови винарни и лимитирани спиртни напитки очакват посетителите на Wine & Spirits Fest Bansko

Двама от посетителите на фестивала ще спечелят колекционерски бутилки

Wine & Spirits Fest Bansko ще се проведе за първа година в Банско в Kempinski Hotel Grand Arena Bansko в две зали Витоша и Пирин. Форматът е предшественик на добре познатите и посещавани през годините издания на Rakia & Spirits Fest Sofia и Wine Fest Burgas.
Посетителите на Wine & Spirits Fest Bansko ще могат да дегустират около 200 продукта на над 20 изби местни производители, вносители и дестилерии, да договорят търговски условия за разпространение или да си закупят продукти на място на специални цени. Лично самите производители, технолози или професионалисти, добре запознати с продуктите, ще бъдат на място да отговарят на въпроси и да се запознаят с гостите на фестивала.
Събитието ще събере качествени български вина от бутикови изби като Вила Юстина, Винекс Преслав, Винарско имение Драгомир, Four Friends, Black Sea Gold Pomorie, Винарна Свищов, Trastena, Кубера. Дебют и първо представяне на вината Glushnik Vineyards и Haralambievi Family Vineyards and Winery.
Голямо разнообразие на вина от Италия - регион Пулия, от Аржентина (Dona Paula) и Чили (Santa Rita).
Разнообразие ще има и при спиртните напитки, като посетителите ще имат възможността да опитат български, сръбски, босненски и турски ракии. Един от акцентите на фестивала ще са плодовите ракии от Босна - дюля, кайсия, слива и други. Много и различни ракии ще има и българската дестилерия "Исперих" - от смокиня, пъпеш, тиква, череша, праскова, круша, арония и други. От сръбските ракии ще има плодови, гроздови, сливови и отлежали, както и характерния виняк - гроздово бренди, отлежало няколко години в дъбови бъчви, тройно дестилирано.
Българска водка от хинап и китайска напитка от ферментирало сорго също ще бъдат част от асортимента на изложението. Арменско бренди със златни частици - 23-карата ядливо злато. Висококачествено бренди с дългогодишна традиция в производството. Спечелило многократни награди в Полша, Русия и Германия за качество, както и водещ продукт на пазара в тези държави. Като неразделна част от събитието ще има и вкусни антипасти и разядки от Саленто, регион Пулия, Италия, както и българско сирене с трюфели. Поради естеството си, вкусното сирене е квалитетен продукт, различен и скъп, който се намира в бутикови вериги ресторанти и магазини. Това е истински неоткрит български вкус, който ще имате възможността да опитате и да си закупите по време на фестивала.
Двама от посетителите на фестивала ще спечелят колекционерски бутилки вино "'Dornish Wine"' от сериала на НВО Game of Thrones и вино № 8 Христо Стоичков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов