Търговка на цигари без бандерол отива в затвора - blagoevgrad.utre.bg

Търговка на цигари без бандерол отива в затвора

28 януари 2020, 11:05 | blagoevgrad.utre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

Тя е лишена от свобода за срок от една година и глоба от две хиляди лева

Районна прокуратура - Кюстендил е привела в изпълнение влязла в сила присъда, с която е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и глоба в размер на две хиляди лева на А.С. за незаконно държане на акцизни стоки без бандерол.

Престъпното деяние е било извършено от подсъдимата в изпитателния срок на наложено условно наказание от две години „лишаване от свобода“ по предходното наказателно производство спрямо нея, завършило през 2014 г.

Въпреки това, няколко месеца по-късно, в периода 21.01.2015 г. – 23.06.2015 г., А.С. държала цигари от различни търговски марки без български акцизен бандерол. Нелегалната стока на обща стойност 1 815,38 лева била укривана от нея в с.Гърляно, област Кюстендил и на главен път Е 871, в района под Първа бариера на ГКПП-Гюешево.

Кюстендилски районен съд е признал подсъдимата за виновна за извършеното от нея деяние и я осъдил на две години затвор. След обжалване на присъдата, Окръжен съд – Кюстендил е потвърдил първоинстанционния акт.

Наложеното наказание ще се изтърпява от подсъдимата С. при общ режим. Приведено е в изпълнение и отложеното наказание по предходното дело срещу нея.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета